Hastavuk Hakkında Yürütülen Soruşturma, Teşebbüs Tarafından Sunulan Taahhütlerin Rekabet Kurulu Tarafından Kabulü ile Teşebbüs Açısından Bağlayıcı Hale Getirilmesi Suretiyle Sonuçlanmıştır.

Rekabet Kurulu'nun 04.01.2024 tarihli ve 24-01/8-M(4) sayılı kararı gereğince alıcılarına sınırsız süreli rekabet etmeme yükümlülüğü ile bölge ve müşteri kısıtlaması getirmek suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini ihlal edip etmediğinin tespiti amacıyla Hastavuk Gıda Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret AŞ. (HASTAVUK) hakkında yürütülen soruşturma, teşebbüsün taahhütlerinin Kurul tarafından kabul edilmesi suretiyle neticelenmiştir. 

HASTAVUK, soruşturma süreci devam ederken, bayileri ile  imzaladığı bayilik sözleşmelerinden kaynaklanan sınırsız süreli rekabet etmeme yükümlülüğü ile bölge ve müşteri kısıtlaması hususlarında Kurum'a taahhüt başvurusunda bulunmuş olup, taahhüt süreci sonucunda; Kurul'un 26.09.2024 tarihli ve 24-39/914-393 sayılı kararı ile HASTAVUK tarafından sunulan taahhütlerin, dosya kapsamında tespit edilen rekabet sorunlarını giderebilecek nitelikte olması nedeniyle kabulüne ve nihai taahhüt metnindeki taahhütlerin HASTAVUK bakımından bağlayıcı hâle getirilerek teşebbüs hakkında yürütülmekte olan soruşturmanın sonlandırılmasına karar verilmiştir.

Kabul edilen taahhüt metnine göre HASTAVUK tarafından;

  • Bayilere satış yapmaları için münhasır bölgeler atanmayacaktır.
  • Bayilerin aktif ve/veya pasif satışları kısıtlanmayacaktır.
  • Bayilere HASTAVUK’un rakiplerine ait ürünler bakımından getirilen rekabet etmeme yükümlülüğü sözleşme süresi ile sınırlanacaktır.